balloon design

DESIGN


Een website is zoveel meer dan een visitekaartje. Het is het gezicht van uw onderneming. Big Baboon begrijpt dit en maakt voor u een unieke, op maat gemaakte website en kan zowel het technische gedeelte als grafisch ontwerp zoals eenvoudig logo-design voor zijn rekening nemen. Daarnaast kan het de teksten op uw website in het Nederlands redigeren.

Big Baboon is gespecialiseerd in het content management systeem Joomla!. Lees hier wat Joomla! precies is. Wat veel Joomla! sites met elkaar gemeen hebben is dat ze er allemaal een beetje hetzelfde uitzien. Daarom, en in tegenstelling tot de meeste websitebouwers die een bestaand sjabloon installeren en aanpassen, bouwt Big Baboon de hele website vanaf de basis op, waardoor een unieke website wordt gerealiseerd en nagenoeg elke wens kan worden vervuld. Vanzelfsprekend wordt een website alleen opgeleverd wanneer u er als klant 100% tevreden over bent.

Welke website past bij u?


Bedrijfswebsite
industry
Bent u een startende ondernemer? Of al enige tijd bezig, maar wordt het tijd voor een website? Heeft u een website, maar is deze nodig aan verbetering toe? Big Baboon kan u helpen om uw product of dienst (beter) te promoten en/of te verkopen. Big Baboon heeft de juiste tools in handen om uw website metaforisch gezien te verhuizen van een willekeurig zijstraat in Waddinxveen, naar de P.C. Hooftstraat in Amsterdam.
Portfolio/ profielwebsite
profile
Bent u kunstschilder, fotograaf, schrijver, muzikant of leeuwentemmer? Kortom, heeft u een bijzondere carrière opgebouwd en wilt u dit graag met de wereld delen? Big Baboon heeft veel samengewerkt met kunstenaars en musici en weet als geen ander hoe u zich met een overtuigende portfoliosite moet profileren op het internet! Er zijn tal van prachtige (freeware) galleries en showcases beschikbaar die Big Baboon zo voor u integreert in uw website.
Non-profit projecten
nonprofit
Big Baboon heeft een zwak voor non-profit bedrijven en goede-doelenacties en draagt graag een steentje bij door middel van een hoge korting. Ook diensten in ruil voor sponsoring behoort tot de mogelijkheden.
Crowdfunding- en donatiemodules kunnen geïmplementeerd worden om het voor bezoekers makkelijk te maken om te doneren en het streefbedrag eerder te halen.
Weblog
weblog
Gaat u de wereld rond zeilen? Naar Vladivostok fietsen? Een enkele reis naar Mars maken? Dan wilt u ongetwijfeld een weblog bijhouden. U doet iets speciaals. Dan hoort daar een speciale weblog bij. Vergeet Blogspot, waarbenjij.nu en andere voorgekauwde diensten. Big Baboon zorgt dat u voor vertrek een unieke website heeft die u makkelijk overal ter wereld kunt updaten.


Valt de website die u voor ogen heeft niet in één van deze categorieën? Misschien kunnen we toch iets voor u doen. Neem hiervoor contact op met Big Baboon.

 

Een nieuwe website of bestaande website aanpassen


De eerste stap is een vrijblijvend oriënterend gesprek. De vragen die ik zou stellen zijn: wat zijn uw ideeën? Heeft u voorbeelden? Welke uitstraling moet het hebben? Heeft u al nagedacht over een huisstijl? Vervolgens kan ik aangeven wat er mogelijk is. Er zijn misschien zaken die voor u interessant zijn, waar u nog niet aan heeft gedacht. Naar aanleiding hiervan volgen dan meestal wat nieuwe ideeën en correcties en als ik denk dat het plan en de structuur helder is, kan ik een offerte opstellen.

Als u akkoord bent gegaan met de offerte en een plan van aanpak ga ik aan de slag met de site die een tijdelijke domeinnaam krijgt op de hosting van Big Baboon waar u de vorderingen in de gaten kunt houden, zodat u gewenste aanpassingen tijdig kunt aangeven.

De oplevertermijn voor een website is gemiddeld 6 weken.

Domeinnaam aanvragen of verhuizen

Standaard brengt Big Baboon domeinnamen onder bij Maxnet. Een eventuele verhuizing van uw huidige registrar is doorgaans geen probleem (hiervoor is slechts een transfercode nodig). Ook het aanvragen van een nieuwe domeinnaam kan Big Baboon voor u doen. Een .nl domeinnaam kost meestal niet meer dan €15 per jaar.

Tijdens de ontwikkelfase van een nieuwe website is een domeinnaam nog niet nodig. U bekijkt de website in wording in een beveiligde subdomein van bigbaboon.nl. Als een nieuwe website is opgeleverd kan de geregistreerde domeinnaam worden verwezen naar de plek op de server. Als u de domeinnamen liever zelf beheert, dan zult u de nameserveradressen zelf moeten wijzigen.

Hosting

Als de website klaar is, kan deze worden overgezet op uw eigen hosting of de hosting van Big Baboon. Vervolgens kan uw domeinnaam worden gekoppeld aan de website. Hosting bij Big Baboon is om meerdere redenen aan te raden. U krijgt niet alleen korting op de diensten, maar ik zal ook onderhoudstaken sneller kunnen uitvoeren en adequaater kunnen ingrijpen bij technische problemen. Bij externe hosting ontbreken vaak bevoegdheden om bepaalde zaken in te zien of om wijzigingen aan te brengen. Wanneer het controle paneel van de externe hosting mij niet bekend is, of in een andere taal staat dan in het Nederlands of Engels, zal ik ook niet altijd in staat zijn technische mankementen te verhelpen.

Wat kost het?

Een website is altijd maatwerk dus alleen na een oriënterend gesprek kunnen duidelijke prijsafspraken worden gemaakt. Er zijn uiteraard wel een aantal maatstaven die de hoogte van de totaalprijs bepalen:

  • Responsief of een relatief goedkopere website met vaste pixels? Lees hier meer over wat responsief is!
  • Start u met een nieuwe site, of is de content al ingevuld en hoeft de site alleen gerestyled te worden?
  • Het aantal modules, bijvoorbeeld fotogallery, social media implementatie en betalingssystemen
  • Levert u zelf materiaal aan (logo's, foto's)? Dan drukt dat de kosten aanzienlijk
  • Enkel -of meertalige website

Grofweg kan gezegd worden dat de kosten voor een eenvoudige website zonder veeleisende technologieën kunnen variëren tussen €100 en €200 per menu-item.

Wat krijgt u hiervoor?
  • Een nieuwe of aangepaste website ontwikkeld door Big Baboon
  • Gratis hosting tijdens de ontwikkelperiode
  • Basis zoekmachineoptimalisatie (SEO) 
  • Twee afspraken bij u thuis waarbij geen uurtarief geldt (excl. reiskosten)
  • Een vertrouwelijk en overzichtelijk PDF-document met alle inloggegevens


Facturatie/aanbetaling: In de beginfase vraag ik een kleine aanbetaling. Pas wanneer de website opgeleverd is en u 100% tevreden bent met het resultaat, ontvangt u een factuur voor de rest van de betaling.

Onderhoud / kleine aanpassingen


Stilstand op uw website is achteruitgang. U wilt bijvoorbeeld nieuwe artikelen laden, foto's, video's en nieuwe slides toevoegen, een andere taal of een SSL-certificaat installeren. U bepaalt uiteraard wat u zelf doet en wat u uitbesteedt of waar u advies bij nodig heeft. Voor deze kleinere taken die niet vallen onder "een bestaande website aanpassen", werkt Big Baboon met een uurtarief.

Facturatie: Host u uw website bij Big Baboon, dan krijgt u per kwartaal een factuur voor de geleverde diensten en producten. Host u niet bij Big Baboon, dan wordt een factuur na geleverde diensten/producten in overleg samengesteld.


Lopende acties


10% korting op diensten wanneer u kiest voor hosting bij Big Baboon

Big Baboon BEHoudt zich het recht VOOR deze of andere acties met onmiddellijke ingang ZONDER VERDERE KENNISGEVING te beëindigen.