Maurik van den SteenGedrevenheid in creëren en een mateloze interesse voor webtechnologie hebben geleid tot Big Baboon, een vooruitstrevend en veelzijdig multimediabedrijf.

Bij Big Baboon volgen we trends op de voet, maar trachten we ontwikkelingen te voorspellen en daar op in te spelen. Jaren geleden was het content management systeem de toekomst van het moderne webontwikkeling en dat is het vandaag de dag nog steeds. Ik was destijds onder de indruk van de mogelijkheden van Joomla!, een open- source CMS en wilde er alles van weten. Ik ben geen hardnekkig fan van een bepaald systeem, maar Joomla! ken ik inmiddels van binnen en van buiten, en blijft het mijn eerste keus voor het maken van een goede database-gedreven website.

Tijdens en na mijn studie heb ik vele paden bewandeld met enkele onvermijdelijke doodlopende eindjes. Na in 2005 mijn Master in Audio Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht te hebben behaald, was ik al regelmatig bezig met het ontwerpen van logootjes, Flash-animaties, en het bouwen van websites voor uiteenlopende projecten. Het opzetten van een onderneming als Big Baboon lag vrij voor de hand. 

Mijn werkzaamheden voor Big Baboon, die ik eigenlijk overal ter wereld uit kan voeren, combineer ik graag met mijn passies voor reizen, schrijven en fotografie. Ontwerpen doe ik vaak op mijn werkplek thuis, maar ruim drie maanden in het jaar stap ik in de trein richting een voormalig Sovjetland. Daar werk ik verder aan zowel mijn web-opdrachten, als aan mijn boek en blog over persoonlijke ontwikkeling en solo-reizen naar onbekende en onbeminde bestemmingen. Eindelijk vallen de puzzelstukjes samen en bewandel ik nu een lang en boeiend pad dat ongetwijfeld naar iets nog mooiers leidt.

Eigenlijk is er geen 'wij', tenzij je Baboon, de mascotte meetelt. Baboon is een grote eigenwijze groen baviaan in een blauwe overall en als je klant bij ons bent zul je hem vaker tegenkomen.