Big Baboon Web Assistance doneerde in 2018 en 2019 €3,- per maandelijks gehoste website aan het Britse 'Gift Of Life' , een dochterorganisatie van het Russische 'Podari Zhizn'.

Gift of LifeGift of Life helpt kinderen in voormalig Sovjet-landen die door kanker worden getroffen. Overlevingskansen liggen ongeveer 20% lager dan in Westerse landen. Veel gezinnen leven er in armoede en zijn vaak niet in staat dure medicijnen voor hun kinderen te betalen. Daarnaast ligt de kwaliteit van de zorg lager en wordt ook maar een beperkt deel van de medische hulp vergoed.

De stichting zorgt ervoor dat kinderen de hulp krijgen die ze zo hard nodig hebben. In de meeste gevallen gaat het om aanschaf van dure medicijnen tegen leukemie, het bekostigen van beenmergtransplantaties of het uitvoeren van operaties door buitenlandse specialisten in Moskouse ziekenhuizen.

Podari Zhizn is opgericht door twee bekende Russische actrices en de Britse afsplitsing is in het leven geroepen om de bekendheid te vergroten in Europa.

Het verhaal achter deze actie

Een aantal jaar geleden wandelde ik door een buitenwijk van Jekaterinenburg, een grote Russische stad op de grens tussen Europa en Azië, en passeerde een klassiek grijs Sovjetgebouwtje van vijf verdiepingen. Een met onkruid begroeid verlaten speeltuintje vol roestige speeltoestellen ontsierde het met een stalen hek omheinde erf.  Een smerige betegelde gevel waar geen hogedrukspuit meer tegenop kon, een bakstenen zijkant met kliederige graffiti en een oprijlaan waar de wortels van bomen door het asfalt heen braken, kenmerkten de verwaarloosde staat waar het gebouw zich in bevond. Bij de ingang stonden moeders met kinderen. Sommigen in rolstoelen, doekjes om hun hoofd en een slangetje in hun neus. Zomaar een doorsnee kinderziekenhuis in het grootste land ter wereld.

Het is het meest deprimerende wat ik ooit heb gezien. Toen wist ik het zeker: als er iets is in de wereld waar ik iets aan zou willen doen, dan is het strijden tegen kinderleed.
Daarna ben ik op zoek gegaan naar betrouwbare en kleinschalige Russische NGO's die dit doel nastreven. Na advies van enkele Russische vrienden kwam ik uit bij Gift Of Life. Doorslaggevend daarvoor was ook de Engelse benaming, die het doel al aangeeft. Ik ben ervan overtuigd dat Gift of Life daadwerkelijk levens kan redden van kinderen die deze hulp anders nooit hadden gekregen. Het is een transparante organisatie met een minimaal aantal werknemers waarvan de meeste vrijwilligers zijn.

Deze actie is geen publiciteitsstunt en levert geen enkel belastingvoordeel op. Het dient geen enkel ander doel dan een kleine bijdrage te leveren aan het welzijn van een kwetsbare groep mensen uit een land waar ik al jaren doorheen reis en een enorm zwak voor heb gekregen. 

Wanneer je een website host bij Big Baboon, begint de teller te lopen. Je hoeft hier niets voor te doen. Het bedrag kun je bekijken op je persoonlijke website-overzicht in 'Mijn Baboon'. Het totaal wordt aan het eind van het jaar gestort op de rekening van Gift of Life en vermeld in de eerste nieuwsbrief van het jaar aan klanten en geïnteresseerden. 

Extra doneren aan Gift of Life kan hier met Paypal!