Corporate website
industry

Een goede en overtuigende website voor je bedrijf is zo gecompliceerd als het bouwen van een huis. Dit laat je door professionals doen. Door Big Baboon dus :).  Ben je een startende ondernemer? Of al enige tijd bezig, maar wordt het tijd voor een website? Heb je een website, maar is deze nodig aan verbetering toe? Big Baboon kan je helpen om jouw product of dienst (beter) te promoten en/of te verkopen. 

 

Portfolio/ profielwebsite
profile

Ben je kunstschilder, fotograaf, schrijver, muzikant of leeuwentemmer? Kortom, heb je een bijzondere carrière opgebouwd en wil je dit graag met de wereld delen? Big Baboon heeft veel samengewerkt met kunstenaars en musici en weet als geen ander hoe je je met een overtuigende portfoliosite moet profileren op het internet! Er zijn tal van prachtige (freeware) galleries en showcases beschikbaar die Big Baboon zo voor je integreert in jouw website.

Non-profit projecten
nonprofit

Big Baboon heeft een zwak voor non-profit bedrijven en goede-doelenacties en draagt graag een steentje bij door middel van een hoge korting. Ook diensten in ruil voor sponsoring behoort tot de mogelijkheden.
Crowdfunding- en donatiemodules kunnen geïmplementeerd worden om het voor bezoekers makkelijk te maken om te doneren en het streefbedrag eerder te halen.

Weblog
weblog

Ga je de wereld rond zeilen? Naar Vladivostok fietsen? Een enkele reis naar Mars maken? Dan wil je ongetwijfeld een weblog bijhouden. Vergeet Blogspot, waarbenjij.nu en andere voorgekauwde diensten. Big Baboon zorgt dat je voor vertrek een unieke website heeft die je makkelijk overal ter wereld kunt updaten.


Valt de website die je voor ogen hebt niet in één van deze categorieën? Misschien kunnen we toch iets voor je doen. Neem hiervoor contact op met Big Baboon.

Een nieuwe website of bestaande website aanpassen

De eerste stap is een vrijblijvend oriënterend gesprek. De vragen die ik zou stellen zijn: wat zijn je ideeën? Heb je voorbeelden? Welke uitstraling moet het hebben? Vervolgens kan ik aangeven wat er mogelijk is. Er zijn misschien zaken die voor je interessant zijn, waar je nog niet aan hebt gedacht. Naar aanleiding hiervan volgen dan meestal wat nieuwe ideeën en correcties en als ik denk dat het plan en de structuur helder is, kan ik een offerte opstellen.

Als je akkoord bent gegaan met de offerte en een plan van aanpak ga ik aan de slag met de site die een tijdelijke domeinnaam krijgt op de hosting van Big Baboon waar je de vorderingen in de gaten kunt houden, zodat je gewenste aanpassingen tijdig kunt aangeven.

De oplevertermijn voor een website is gemiddeld 6 weken.

Domeinnaam aanvragen of verhuizen

Standaard brengt Big Baboon domeinnamen onder bij Maxnet. Een eventuele verhuizing van je huidige registrar is doorgaans geen probleem (hiervoor is slechts een transfercode nodig). Ook het aanvragen van een nieuwe domeinnaam kan Big Baboon voor je doen. Een .nl domeinnaam kost meestal niet meer dan €15 per jaar.

Tijdens de ontwikkelfase van een nieuwe website is een domeinnaam nog niet nodig. Je bekijkt de website in wording in een beveiligde subdomein van bigbaboon.nl. Als een nieuwe website is opgeleverd kan de geregistreerde domeinnaam worden verwezen naar de plek op de server. Als je de domeinnamen liever zelf beheert, dan zul je de nameserveradressen zelf moeten wijzigen.

Hosting

Als de website klaar is, kan deze worden overgezet op je eigen hosting of de hosting van Big Baboon. Vervolgens kan de domeinnaam worden gekoppeld aan de website. Als je besluit bij Big Baboon te hosten krijg je niet alleen korting op het uurtarief, maar ik zal ook onderhoudstaken sneller kunnen uitvoeren en adequaater kunnen ingrijpen bij technische problemen. Bij externe hosting ontbreken vaak bevoegdheden om bepaalde zaken in te zien of om wijzigingen aan te brengen. Wanneer het controlepaneel van de externe hosting mij niet bekend is, of in een andere taal staat dan in het Nederlands of Engels, zal ik ook niet altijd in staat zijn technische mankementen te verhelpen.

Wat kost het?

Een website is altijd maatwerk dus alleen na een oriënterend gesprek kunnen duidelijke prijsafspraken worden gemaakt. Er zijn uiteraard wel een aantal maatstaven die de hoogte van de totaalprijs bepalen:

 • Start je met een nieuwe site, of is de content al ingevuld en hoeft de site alleen gerestyled te worden?
 • Het aantal modules, bijvoorbeeld fotogallery, social media implementatie en betalingssystemen
 • Lever je zelf materiaal aan (logo's, foto's)? Dan drukt dat de kosten aanzienlijk
 • Enkel -of meertalige website
Wat krijg je hiervoor?
 • Een nieuwe of aangepaste website ontwikkeld door Big Baboon
 • De meest recente Joomla-installatie met de taal/talen naar keuze
 • Gratis hosting tijdens de ontwikkelperiode
 • Basis zoekmachineoptimalisatie (SEO) 
 • Een vertrouwelijk en overzichtelijk PDF-document met alle inloggegevens
 • Cloudlare integratie
 • Installatie JCE Editor Pro
 • Gratis SSL certificaat dat automatisch wordt verlengd
 • Aanmelding in Google Search Console en XML sitemap 
 • Nette 404 error handling

In de beginfase vraag ik een kleine aanbetaling. Pas wanneer de website opgeleverd is en je 100% tevreden bent met het resultaat, ontvang je een factuur voor de rest van de betaling.

Facturatie: Host je je website bij Big Baboon, dan krijg je per kwartaal een factuur voor de geleverde diensten en producten. Host je niet bij Big Baboon, dan wordt een factuur na geleverde diensten/producten in overleg samengesteld.

Lopende acties

Bezorg Big Baboon een nieuwe klant en wordt beloond met een half jaar gratis hosting!

Big Baboon Behoudt zich het recht VOOR deze of andere acties met onmiddellijke ingang ZONDER VERDERE KENNISGEVING te beëindigen.